“ÇOCUKLARA BİR YUDUM MUTLULUK” PROJESİNİN STARTI VERİLDİ.
06 Mart 2018, Salı

Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nce hazırlanan “Çocuklara Bir Yudum Mutluluk” projesinin startı verildi.

İçişleri Bakanlığınca desteklenen ve Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nce sürdürülen “Çocuklara Bir Yudum Mutluluk” projesinin startı verildi.

Proje kapsamında ilk olarak Genç ilçesine gidilere belirlenen okullarda genel sağlık taraması yapıldı ve tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Proje koordinatörü Yusuf BAYANTEMÜR, proje hususunda şunlara değindi:

“Çocuklara Bir Yudum Mutluluk projemize Genç ilçemizden başladık. Projemizin ilk etabı 7 ilçede belirlediğimiz okullara giderek genel bir sağlık taraması yapmak, ağız ve diş sağlığı hususunda gerekli bilgilendirmeleri yapmak ve tüm öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtımını gerçekleştirmek olacaktır. Ayrıca derneğimizin asıl konusu olan fenilketonüri ve çölyak konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek de projemizdeki önemli amaçlarımızdandır. Projemizin sonraki aşamalarında yine basınımız aracılığı ile halkımıza bilgi verilecektir. Bu önemli projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma GÜNDOĞDU da proje ile ilgili şunları söyledi:

“Derneğimiz kurulduğu günden bu yana fenilketonürili ve çölyaklı hastalar ve aileleri ile ilgilenmekte, toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu ilk projemiz ile de hem çocuklarla yakından iletişim içerisinde olacağız hem de fenilketonüri ve çölyak hususunda ulaşılmamış kesimlere ulaşmayı amaçlamaktayız. Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından her ilde bir “Fenilketonüri Takip Merkezi” kurulmasının zeminini oluşturması temennisiyle projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

PAYLAŞ :