Sağlık Bakanı Demircan’a Hayırlı Olsun Ziyareti
04 Ağustos 2017, Cuma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Dr. Ahmet Demircan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ali Yalçın ziyarette Memur-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verirken Memiş de, Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdi, yaşanan sorunları Bakan Demircan’a aktardı.

YALÇIN: SORUNLARDAN BESLENEN DEĞİL, ÇÖZEN BİR ANLAYIŞ BENİMSİYORUZ

Ziyarette konuşan Ali Yalçın, görev değişimlerinin bir bayrak yarışı olduğunu, önemli olanın bu yolda bir ve beraber yürümek olduğunu kaydetti. Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının geliştirilmesinin, hizmetlerin kalitesinin artmasına katkı sunacağını belirten Yalçın, sorunlardan beslenen değil, sorunları çözmek için çalışan bir anlayış içinde olduğumuzu söyledi. Memur-Sen’in ülkemiz ve milletimizle birlikte, gönül coğrafyamızın uzandığı her yerdeki sorunlara karşı duyarlı bir politika geliştirdiğini ifade eden Yalçın, bundan sonra da bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

MEMİŞ: ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ DE ARTIRILMALI

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, toplu sözleşme sürecinde olduğumuzu belirterek, taleplerimize Bakan Demircan’ın destek olmasını istedi. Sağlık çalışanlarının üstün bir özveri ile görevlerini yerine getirdiğini belirten Memiş, “Sağlıkta vatandaş memnuniyeti artıyor, ancak çalışan memnuniyeti düşüyor. Vatandaş memnuniyetinin kalıcı olmasını istiyorsak, çalışan memnuniyetini de artırmalıyız” şeklinde konuştu.

Sağlıkta dönüşümün birinci döneminin mimarının sağlık çalışanları olduğunu söyleyen Memiş, ikinci dönüşümün de bu sebeple sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen ve çözümlenme sürecinde olan sorunlarının en kısa sürede çözülmesinin önemine dikkat çeken Memiş, yıpranma payı, adaletsiz döner sermaye sistemi, yeni istihdam politikalarıyla çalışanların iş yükünün azaltılması, sözleşmeli statüde görev yapan bütün çalışanların kadroya alınmasının öncelikli talepler olduğunun altını çizdi. SASAM hakkında da bilgi veren Memiş, sağlık politikalarına bilimsel anlamda katkı sunduğumuzu ifade etti.

BAKAN DEMİRCAN: ÇALIŞANLARIN MEMNUNİYETİNİ ÖNEMSİYORUZ

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ise konuşmasında, sağlık çalışanlarının memnuniyetine kendisinin de önem verdiğini, bu yönde çalışma gerçekleştireceklerini ifade etti. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olan Sağlık-Sen’in talep ve önerilerinin bu anlamda kendilerine yardımcı olacağını ve önemsediğini belirten Bakan Demircan, karşılıklı görüş alış verişi ve işbirliği içinde yapılacak çalışmanın, başarıya ulaşma noktasında önemli bir adım olduğunu kaydetti.

PAYLAŞ :