EBELER, HEMŞİRELER VE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
11 Mayıs 2017, Perşembe

 

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi, Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi ve bağlı Kadın Kolları Komisyonu, Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Özlem Düğün Salonu’nda düzenlenen geceye Sağlık-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, kadın kolları komisyonu üyeleri ile bayan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Gecede konuşma yapan Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Fatma Gündoğdu: “Dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız, anne ve bebek sağlığının en temel koruyucusu olarak gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan ebelerimizin “Ebeler Haftası’nı, tarih boyunca hemşirelik mesleği olarak hep saygın bir yer tutan ve sağlığımıza sağlık katan hemşirelerimizin “Hemşireler günü’nü, kelimelerle anlatılamayan, karşılıksız sevgi, sabır ve fedakârlığın en güzel tarifini yapan tüm annelerimizin “Anneler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

            Gündoğdu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN da, program vesilesi ile ebeler hemşireler ve anneler gününü kutladıktan sonra şunları söyledi:

“Hayatı kutsal bir emanet sayarak eşsiz bir fedakârlıkla insanımıza hizmet eden sağlık ailesinin en değerli varlıkları şüphesiz kadınlarımız olan  ebeler ve hemşirelerimizdir. İnsan denildiğinde, can denildiğinde acılarını, yorgunluklarını, kırgınlıklarını, uğradığı haksızlıkları, geride bırakıp derde derman olmak için çırpınmak  gerçekten yüce bir ruh gerektirir.

Hemşirelik ve ebelik: güç çalışma saatleri gerektiren; özveri sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran,  analık duygularıyla taçlandırılan ve bunu mesleğini icra ederken her fiilinde gösteren zor ve kutsal meslektir. Herkes için önce can, sonra canan gelirken, sağlık çalışanları için her zaman önce canan gelir. Sağlığa emek verenler, insana ve hayata en yalın haliyle bakar. İnsan, insan olduğu için kıymetlidir. Hayat en değerli varlık olduğu için hizmete layıktır. Medeniyetimizi farklı ve eşsiz kılan bakış da budur. Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışının ete kemiğe büründüğü hizmet alanı sağlıktır.

Bu yüzden diyorum ki, şayet Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse ilhamını sağlık çalışanlarından almalıdır. İnsana ve hayata hizmet konusunda bu ruhu korumak ve geliştirmek devletin asli görevi olmalıdır.

Devletimize, hükümetimize her platformda sesleniyoruz ve şu taleplerimizi huzurunuzda tekrar dile getiriyoruz:

  • Istihdam politikaları yeniden gözden geçirilmeli ve zamana uygun hale getirilmelidir.
  • Ek ödemeler emekli keseneğine yansıtılmalıdır.
  • Yıpranma payı en kısa sürede hayata geçmelidir.
  • Performans sistemi değişmeli ve adil bir yapıya büründürülmelidir.
  • Kreş sorunu sorun olmaktan çıkmalıdır.
  • Mesleki uzmanlaşmaya önem verilmelidir.
  • Şiddetle mücadele etkin bir şekilde yürütülmelidir.

Bu ve benzeri taleplerimizi bu program vesilesi ile yeniden dile getiriyor, Ebeler, Hemşireler ve Annelerimizin günlerini kutluyor, esenlikler diliyorum.” diye konuştu.

Program, bayan çalışanların kendi aralarında eğlenmesiyle son buldu.

 

 

PAYLAŞ :