Memiş: Vesayet Bitecek, Kimse Milletimize Gömlek Biçemeyecek
03 Nisan 2017, Pazartesi

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 16 Nisan’dan sonra kimsenin Türkiye’ye gömlek biçemeyeceğini, vesayetin sona ereceğini söyledi.

Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet, Afyonkarahisar Programı Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Memiş’in yanı sıra, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdulkadir Hız ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Memiş, şimdiye kadar birilerinin Türkiye’ye rol ve gömlek biçtiğini belirterek, vesayeti bir daha ortaya çıkmamak üzere tamamen bitirmenin zamanının geldiğini kaydetti. Memur-Sen olarak, geçen süre içinde vesayetin deşifresi için çalıştıklarını söyleyen Memiş, temel hak ve özgürlüklerin elde edilmesi, darbelere ve darbecilere karşı daima milletten yana, milletin yanında olduklarını ifade etti.

Kaosun siyasi istikrarsızlıktan çıktığını söyleyen Memiş, “Belirsizlikler, istikrarsızlığı ortaya çıkarıyor. Bu ortamlar ise milletimizi, kamu görevlilerini mağdur ediyorsa, kim kazanıyor, ona bakmamız lazım. Sürekli bize rol ve gömlek biçiyorlar. Türkiye, vesayetin zincirlerini kırmak için adımlar atmaya başladığında da içimizdeki maşaları üzerinden kaos planlarını devreye sokuyorlar” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un bir kaos ve işgal operasyonu olduğunu söyleyen Memiş, “Bunu planlayanlar, bu milleti hesap edemedi. Bu salonları dolduran sizlerin, meydanlara nasıl akacağınızı hesap edemedi. Bizleri; kendileri gibi korkak sandılar. Eşi gözleri önünde şehadet şerbetini içen bacımızın, dimdik tankın önüne dikileceğini hesap edemediler. Bu iman, bu devlet ve millet sevgisi oldukça, kimse bize zincir vuramaz. İrademize yan bakamaz” dedi.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNİ REJİM DEĞİŞİKLİĞİYMİŞ GİBİ ANLATIYORLAR

16 Nisan referandumunda dikkat çeken ön önemli değişikliğin, hükümet sistemi olduğunu söyleyen Memiş, buna karşılık rejim değişikliği yapılıyormuş gürültüsü çıkarılmaya çalışıldığını ifade etti. Memiş, “25 günlük iktidarların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Afrika liginde bir süreç yaşıyoruz, bunu çok iyi görmemiz lazım. Başkanlık sistemi Amerika’ya uyuyor ama Türkiye’ye gelince ‘efendim parlamenter sistem, bu sistem devam etsin’ algısı ile bu milletin aklı ile alay etmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

ÖZKAL: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ÇOK İSTİYORDUM,

Toplantıya katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise konuşmasında, yeni hükümet sisteminin Türkiye’nin önünü açacağını, vesayetin, darbe dönemlerinin sona ereceğini söyledi. Bu anayasa değişikliğinin olması gerektiği inancını hep taşıdığını söyleyen Özkal, milletvekili olarak bu süreçte kendisinin de olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının yargılanamadığını söyleyen Özkal, değişiklik ile Cumhurbaşkanının yargılamanın yolunun açıldığını, ayrıca en büyük yargılamayı da halkın yapacağını belirtti. Özkal, bu tür etkinliklerle referandum sürecine destek olan Memur-Sen’e de teşekkür etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuşmasında, güçler ayrılığının sona ererek, kaosun sona ereceğini söyleyerek, “Kaos ve karmaşa bitecek. Karar alma süreçleri daha hızlı işleyecek. Hizmetler daha hızlı gelecek. Kimse vesayet kurma çabasında olamayacak” dedi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise, tek adamlık söylemleriyle referandum paketinin sulandırılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Yurdunuseven, “Tek adamlık yok, kaostan kurtuluş var. Etkin yönetim var. Milletin egemenliği var” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ :