Durmuş: Milletimiz İstikrarlı Türkiye’yi Seçti
28 Kasım 2016, Pazartesi

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, İzmir 1 No’lu şubemizin İl Divan Toplantısı ve Motivasyon Gecesi'ne katıldı.  Burada bir konuşma yapan Durmuş, milletimizin 15 Temmuz’da ülkesine ve geleceğine sahip çıktığını, istikrarlı Türkiye’yi seçtiğini söyledi. Büyük Türkiye’nin istikrarla yükseleceğini ifade eden Durmuş, “Türkiye yıllardır içten ve dıştan sindirilmenin acısını çekiyordu. Son 15 yıldır bu sindirmeye karşı mücadele edip, dünya sahnesinde olmamız gereken yere doğru ilerlerken bu istikrarlı büyümeye karşı çıkanlar, 15 Temmuz’da hain planlarını uygulamaya koydular. Fakat milletimiz istikrarlı Türkiye’yi seçti. Geleceğine sahip çıktı, bu topraklarda darbe çağının kapandığını herkese gösterdi.” dedi. 

Siyasi çalkantıların, koalisyon hükümetlerinin emaresi olduğunu ve tek parti hükümetlerinin daha başarılı olduğunu söyleyen Durmuş, “1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne siyasi iktidarlar ülkeyi yönetirken istikrar vurguları hep ön planda olmuştur. Siyasi ve ekonomik etkenler ülkede hep değişimin habercisi olmuş ve hükumetlerin koalisyon ya da tek parti olması büyük farklar oluşturmuştur. Koalisyon hükumetleri döneminde siyasi ve ekonomil büyük handikaplar yaşanmasına, ülkenin istikrarının düşmesine neden olur. Bugün başkanlık sistemi diye konuşulan ve tek parti iktidarı sisteminde işleyen bir model ile ülkemizi daha ileri taşımalıyız.” şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ADALETLİ BİR ŞEKİLDE MAAŞ ALMALIDIR
Döner Sermaye adaletsizliğine son verilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın harekete geçmesini isteyen Durmuş, “Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri her geçen gün erimektedir. Üç beş yıl önce aldığımız döner sermayeyi bugün itibari ile alamaz hale geldik. Maddi kayıpların daha iyi görülebilmesi için dikkatlerinizi döner sermaye tavan katsayısına çekmek istiyorum.  Döner sermaye tavan katsayısı özellikli birimlerde 200, diğer birimlerde 170 olarak uygulanmaktadır. Sağlık Çalışanlarını temsil eden tüm kuruluşlar 3-5 yıl öncesine kadar döner sermaye tavan katsayısının mutlak surette arttırılması gerektiğine yönelik cümleler kurardı.  Şimdi ise döner sermaye tavan katsayısının arttırılmasını talep ettiğimiz o günlerden sabit ek ödemeyi zoraki aldığımız bu günlere geldik. Sağlık çalışanlarının aleyhine olan bu durumu bir örnekle gözler önüne serelim: Bugün eskiden olduğu gibi döner sermayeyi tavandan alacak olsak lisans mezunu bir sağlık çalışanı özellikli birimde çalışıyorsa (sabit + döner sermaye) 2.414 TL döner sermaye, özellikli birim dışında çalışıyorsa (sabit + döner sermaye) 2.081 TL döner sermaye alması gerekiyordu. Daha açık bir ifade ile sağlık çalışanlarının ek ödemeye ilaveten her ay 805 TL ile 1.138 TL ücret alması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının önemli bir kesimi toplamda yıllık 25.000 TL ile 29.000 TL döner sermaye alması gerekiyorken sadece 15.312 TL sabit ek ödeme almaktadır. Bu adaletsizliğe Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bir an önce müdahale etmeli ve adaletsizliğe son vermelidir.” dedi.

Programa Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş’un yanı sıra, AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kamu Hastaneler Birliği Kuzey Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Bergama İlçe Başkanı Hakan Çoktu, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Devlet Hastanesi Yöneticileri, Dikili Devlet Hastanesi yöneticileri, Aliağa Devlet Hastanesi Yöneticileri, Sağlık-Sen İlçe Başkanlarımız Hastane Temsilcilerimizin yanı sıra, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

 

 

PAYLAŞ :