15 Temmuz’da Ülkemize, Emeğimize ve Ekmeğimize Sahip Çıktık
17 Kasım 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Denizli Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Genel Başkanımız, sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 


Sendikal anlayışımızın ülkemiz, İslam dünyası ve dünya mağdurlarından bağımsız olmadığını belirten Memiş, “Ne kadar kazanım elde edersek, edelim, bir sabah uyandığımızda darbeciler başarılı olmuşsa bunun bir anlamı yoktur. Ne kadar çok mali ve özlük hakları elde edersek edelim, ülkemizde küresel güçler ve onların kuklaları hakim olmuşsa, ülkemize kaos hakim olmuşsa, demokrasimiz ve temel değerlerimiz askıya alınmışsa kazanımların bir anlamı yoktur. Üyelerimiz ve kamu görevlileri için çalışırken, ülkemizin sorunlarıyla da, dünya mağdurları ve mazlumlarını da yanında oluyoruz. 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine de bu anlayışla karşı çıktık. Meydanlara indik, demokrasimize, irademize ve geleceğimize sahip çıktık. Ekmeğimize, emeğimize sahip çıktık” şeklinde konuştu. 


EMEĞİN VE EKMEĞİN KUTSALLIĞINA İNANIYORUZ
Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kuruluşundan bu yana, emeğin de ekmeğin de kutsallığına inanarak mücadele ettiğini söyleyen Memiş, Merhum Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan’ın, Emek Hareketi’nin kuruluşunda önemli bir misyon üstlendiğini hatırlattı. 28 Şubat süreci, 27 Nisan E Muhtırası, Cumhurbaşkanlığı Seçim döneminde yaşanan 367 krizi, referandum, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbelerinde öncü bir misyon üstlendiğimizi belirten Memiş, “Dün nerede isek, bugün de aynı çizgideyiz. Dün neyi savunuyorsak, bugün de onu savunuyoruz. Rüzgarda savrulan yapraklar gibi olmadık. Kökleri mazide olan, kadim medeniyet değerlerinden beslenen ulu bir çınarız. Geçmişimize bağlı, geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.


RÜZGAR EKENLER, FIRTINA BİÇİYOR
Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiğini de ifade eden Genel Başkanımız Memiş, 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkan üst aklın, kendi ülkesindeki karışıklıklar ve sokak terörüyle uğraştığını, ektikleri rüzgarları fırtına olarak biçmeye başladıklarını kaydetti. Türkiye’ye darbe sonrası, insan hakları ve demokrasi konusunda ayar vermeye çalışanların kendi karnelerine bakması gerektiğini kaydeden Memiş, “Hem terör örgütlerini besleyip destekleyeceksiniz, hem onlara kucak açacaksınız, hem de ülkemize demokrasi ve insan hakkı dersi vereceksiniz, öyle mi? Gidin, kendi işinize bakın, kendi demokrasinize bakın. Ektiğiniz rüzgarlar bir gün ülkenizde fırtınaya dönüşecek, başka ülkelere satmaya çalıştığınız kaoslar, sizi de vuracak. Elinizi başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasından çekin. Karşınızda, ne derseniz boyun eğecek eski Türkiye yok.” Şeklinde konuştu. 
Ülkemizin terörle mücadelede önemli mesafeler aldığını da belirten Genel Başkanımız, bütün terör örgütlerinin aynı anda saldırıya geçtiğini, bunun sebebinin de ülkemiz üzerinde emelleri olan üst aklın, oyun kurucunun her zaman aynı güçlere olması olduğunu dile getirdi. 


SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ DAHA FAZLA ERTELENMEMELİ
Terörle ve darbecilerle mücadele edilirken, bir yandan da normal gündeme dönmemiz gerektiğini belirten Memiş, “Kamu görevlilerinin bekleyen sorunları, ertelenmeden çözülmelidir. Devlet personel rejiminde yapılması düşünülen değişiklik ve düzenlemeler, özgürlüklerden ve kazanımlar geriye gidiş olmamalı, iş güvencesine kesinlikle dokunulmamalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın, çerçeve yönetmelikte yapılan değişiklik sonrası ertelediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı da bir an önce tekrar ilan edilmeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın tercihleri alınmış sonuçları da açıklanmalıdır. Bekleyen  bir başka sorunuzu ise, kadro bekleyen sözleşmelilerin durumudur. 4/B, 4/C, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile ASPB’de ek ders karşılığı görev yapanların yıllardır süren mağduriyeti giderilmeli, kadro verilmelidir” dedi. 


Çalışmalarına başlanan yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde sonuçlandırılması gerektiğini de belirten Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının da bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. 


YOĞUN KATILIM OLDU
İl Divan Toplantısı’nda Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak da birer konuşma yaptı. Denizli Şubemizin İl Divan Toplantısı’nda, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar’ın yanı sıra Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denizli Genel Sekreteri Uzm. Dr. Berna Öztürk, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Isparta Şube Başkanımız Erdal Demiralay, Muğlu Şube Başkanımız Yusuf Dural ve Aydın Şube Başkanımız Baki Karaer de katıldı.

 

PAYLAŞ :