BİNGÖL SAĞLIK-SEN DOKTORA YAPILAN SALDIRIYI KINADI.
12 Kasım 2016, Cumartesi

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN, önceki gün ilimizde gerçekleşen menfur doktora saldırı olayını kınadı.

 

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN, yıllardır Bingöl’de fedakârca görev yapan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ramazan Adan’a yapılan saldırıyı kınadı.

Uzm.Dr.Ramazan ADAN’a yapılan çirkin darp olayını kınadığını belirten Arslan, şunları söyledi:

 

“Sağlık çalışanına yönelik şiddetin son örneğini maalesef İlimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşadık. Yıllardır ilimizde fedakarca görev yapan ve halkın takdirini kazanmış olan Uz.Dr.Ramazan ADAN, bir hasta yakını tarafından darp edilmiş ve menfur şiddet olayına maruz kalmıştır. Bilinmelidir ki, hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta hakkı değildir. Halkın sağlığını korumakla görevli sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetin acilen caydırıcı tedbirler almasını bir kez daha talep ediyoruz.” diyen Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Doktorumuza yapılan bu insanlık dışı davranışı kınıyoruz. Bu tür menfur olayları gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermelerini büyük bir sabırsızlıkla beklemekteyiz. İlimizde özellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı eksikliğine rağmen vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması adına fedakâr bir biçimde görevini yapmakta iken şiddete uğrayan Uzman Doktor Ramazan ADAN’a yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, Adan’ın ve diğer mağdur tüm sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.

PAYLAŞ :