THSK’da Eğitim ve Eş Durumu Mağduriyeti Sona Ersin
30 Eylül 2016, Cuma

Halk Sağlığı Kurumu’nun aday memurların, eş ve eğitim tayinlerinin bir süredir yapılmaması üzerine, kuruma bir yazı yazarak mağduriyetlerin sona erdirilmesini istedik. 

THSK’ya yazılan yazıda, kurum bünyesinde görev yapan aday memurların eğitim ve eş durumu tayinlerinin bir süredir yapılmadığı hatırlatılarak, bu durumun bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıranlarda hak kaybına, eş durumu için başvuru yapanlar içinse mağduriyete sebep olduğunu belirttik. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen, yapılmayan tayinler yüzünden hak kayıplarının yaşanacağına dikkat çektiğimiz açıklamada, eş durumu tayinlerinin gerçekleştirilmemesinin de Anayasa’da düzenlenen ailenin bütünlüğünü sağlama yükümlülüğüne aykırı olduğunu vurguladık.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereği, eğitim ve eş durumundan tayin talebinde bulunan adayların başvurularının kabul edilmesinin gerektiğini belirttiğimiz yazıda, açık hüküm bulunmasına rağmen aday memurların tayinlerinin yapılmıyor olmasının mevzuata aykırılık teşkil ettiğini kaydettik.

 

PAYLAŞ :