Memiş: 15 Temmuz Darbesine Çanakkale Ruhuyla Karşı Koyduk
30 Eylül 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz darbesine, Çanakkale Ruhuyla karşı koyduğumuzu, milletimizin bir kez daha geleceğine ve özgürlüğüne, iradesine sahip çıktığını söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen Çanakkale Temsilciliği tarafından düzenlenen “15 Temmuz Milli İrade Destanı” programına katıldı. Programda konuşan Memiş, “Milletimiz, iradesine sahip çıkmış, tıpkı Çanakkale destanını yazan ecdadımız gibi 15 Temmuz günü hainlere ve işbirlikçilerine büyük bir ders vermiştir. Ülkenin geleceği ile oynamak isteyenlerin hedeflerine halkın yumruğu ile darbe indirmiştir. ” dedi.

Geniş bir katılımın olduğu programda konuşan Genel Başkanımız, “Geleceğimize ve Büyük Türkiye idealimize darbe yapmak isteyen hain FETÖ mensuplarına karşı milletçe büyük bir destan yazarak karşı durduk. İçimizde ve dışarıda olan hainlere karşı Memur-Sen ailesi olarak kalkışmanın olduğu ilk andan itibaren dik durduk, millet egemenliğine sahip çıktık. Sadece Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerde değil, Anadolu’nun en ücra köşesinde vatana sahip çıkan milletimize teşekkür ediyorum. Bu uyanış bilincini köreltmeden, her daim uyanık olacağız.” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ
Canını hiçe sayarak hainlere karşı meydanlara çıkanların yazdığı destana sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Memiş, “15 Temmuz gecesi ülkenin karanlığa gömülmemesi için canını hiçe sayarak sokaklara inen herkes, ülkenin makûs talihinin değişmesine vesile olmuştur. Millete namlusunu çevirmiş tanka karşı dimdik durarak dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir ders vermiştir. Bu direnişte can veren şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bugün Çanakkale’de olmamız hasebiyle, Çanakkale’de 7 düvele karşı destan yazan şehitlerimizle birlikte, içimizdeki hainlere karşı destan yazan şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize teşekkür ediyoruz. Emanetlerine her daim sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi.

UYANIK OLACAĞIZ, BU ÜLKEYİ YEDİRMEYECEĞİZ
Memiş konuşmasının devamında, “Ülkemizin tüm sınırlarında problem varken bunun bizim ülkemizde hissedilmemesini bekleyemeyiz. Yıllardır ülkemizin doğusunda insanları öldüren, askerimizi polisimizi şehit eden PKK’lı hainler bir yandan, İslam ve Müslümanlıkla alakası olmayan DAEŞ’li teröristler bir yandan yetmiyormuş gibi bir bu ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet eden FETÖ’lü teröristlerle uğraşıyoruz. Tüm bu şer odaklarına karşı millet olmanın bilinci ile birlik olacağız. Üst aklın ülkemizde maşaları ile gerçekleştirdiği operasyonlara canımızla, malımızla direneceğiz. Her daim uyanık olacağız, bu ülkeyi yedirmeyeceğiz. Bir ve beraber olarak bu ülke üzerinde hesap kuranların hesaplarını bozacağız.” dedi.

Çanakkale Memur-Sen tarafından düzenlenen  “15 Temmuz Milli İrade Destanı” programına Genel Başkanımız Metin Memiş ile birlikte Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Özen, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş,   STK temsilcileri ve Memur-Sen üyeleri katıldı. Programda ayrıca, Radyo 7 programcısı Talha Bora Öge de bir söyleşi gerçekleştirdi.

PAYLAŞ :