SAĞLIKSEN'DEN BAŞHEKİME ŞİDDETE KINAMA
03 Eylül 2016, Cumartesi

Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN, Adaklı’da Başhekime uygulanan şiddetle ilgili bir kınama mesajı yayımladı. 

Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal ARSLAN, Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan ÖZDEMİR’e uygulanan şiddetle ilgili bir kınama mesajı yayımladı. 

Arslan, açıklamasında şunlara yer verdi: 

 “Sağlık çalışanına yönelik şiddetin son örneğini maalesef Adaklı İlçemizde yaşadık. İlimiz Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan ÖZDEMİR’e, sağlıkçıya şiddetin son kurbanı olmuş, Adaklı ilçesinde görev yapan bir kamu çalışanı ve oğlu tarafından darp edilmiş ve şiddet uygulanmıştır. 

Bilinmelidir ki, hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta hakkı değildir. Halkın sağlığını korumakla görevli sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetin acilen caydırıcı tedbirler almasını bir kez daha talep ediyoruz.  

 Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına özverili, fedakâr kendi sağlığını öteleyip hastasının şifa bulması için var gücü ile çalışan, özellikle coğrafik ve sosyal bakımdan ilimizin en uzak ilçelerinden birine gelerek halkımıza hizmet veren sağlık çalışanlarına bu davranışlar reva görülmemelidir. Devletimizin kendilerine sağladığı imkânlarla vatandaşlarımıza her konuda örnek olması gereken kamu çalışanlarının şiddet uygulaması asla kabul edilemez bir durumdur. 

Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Başhekimimize yapılan bu insanlık dışı davranışı kınıyoruz. Bu tür menfur olayları gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermelerini büyük bir sabırsızlıkla beklemekteyiz. 

 Adaklı ilçemizdeki vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması adına fedakar bir biçimde görevini yapmakta iken şiddete uğrayan Uzm. Dr. Mustafa Turan ÖZDEMİR’e yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, şiddete maruz kalan Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan ÖZDEMİR’in ve diğer mağdur tüm sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi

PAYLAŞ :